- سایت خبری مجلس اعلای اسلامی عراق - http://almejlis.ir -

مترو، فضای سبز، پسماند، و مرمت بناهای تاریخی محور مذاکرات شهردار تهران با شهردار و استاندار بغداد

 «پیروز حناچی» شهردار تهران روز پنجشنبه به همراه «شهربانو امانی»، عضو شورای شهر تهران و «سیدموسی علیزاده طباطبایی»، معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با «ذکری علوش» شهردار بغداد دیدار و گفتگو کرد.

 وی پس از این دیدار به خبرنگار ایرنا گفت: به دعوت سرکار خانم علوش برای بازدید از نمایشگاه بین المللی گل و گیاه بغداد به این شهر سفر کرده است.
حناچی افزود: در دیدار امروز با شهردار بغداد با تشریح توانمندی های شرکت های ایرانی در اجرای طرح های توسعه و خدمات شهری از جمله مترو، معماری، مرمت آثار تاریخی، زیباسازی شهری و مدیریت و بازیافت پسماند آمادگی شهرداری تهران برای همکاری و انتقال تجربیات با شهرداری بغداد مطرح شد.
وی گفت: مذاکرات بسیار خوبی در خصوص همکاری در زمینه احداث خطوط مترو، اجرای طرح های مدیریت و بازیافت پسماند، توسعه فضای سبز و خدمات شهری و آتش نشانی انجام شد که در سفر آتی شهردار بغداد به تهران پیگیری و تکمیل خواهد شد.
حناچی با اشاره به دعوت خود از شهردار بغداد برای سفر به تهران، گفت ان شاء الله در این سفر و از طریق کمیسیون مشترک دو کشور تلاش خواهد شد به تفاهم هایی در زمینه همکاری میان دو شهرداری برسیم.
شهردار تهران ابراز امیدواری کرد با توجه به تجاربی که وجود دارد سفر شهردار بغداد به تهران زمینه آغاز همکاری میان دو شهرداری را در بخش های مختلف فراهم کند.
ذکری علوش شهردار بغداد نیز با استقبال از سفر حناچی به بغداد، آمادگی شهرداری این شهر را برای همکاری و تبادل تجربیات با همتای تهرانی خود اعلام کرد.
وی گفت: دیدار مهمی با شهردار تهران و هیات همراه داشتم و با توجه به توانمندی هایی که در طرف ایرانی سراغ داریم امیدواریم در سفر آتی به تهران زمینه آغاز همکاری و تبادل تجربیات میان دو طرف فراهم شود.
علوش گفت: همکاری مشترک میان دو شهرداری را پیگیری می کنیم تا به شکل تفاهم نامه به جریان بیفتد و امیدواریم در زمینه های مترو، توسعه فضای سبز و سایر حوزه های شهری بتوانیم با هم همکاری کنیم.

شهردار تهران در دیدار با «فلاح حسن الجزائری» استاندار و «ریاض العضاض» رییس شورای استان بغداد از ظرفیت شرکت‌های ایرانی برای احداث مترو در عراق خبر داد و گفت: می توان این موضوع را از سوی کمیسیون های مشترک دو کشور پیگیری کرد.

حناچی در این دیدار که ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق و شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران هم حضور داشتند، افزود: بغداد یک کلانشهر است و کلان شهر ها معمولا مشکلات مشابهی دارند که ترافیک یکی از آنهاست.

شهردار تهران با بیان اینکه پربارترین راه هایی که برای رفع ترافیک توصیه می شود گسترش شبکه مترو است، عنوان کرد: در سال ۶۶ عملیات احداث متروی تهران را عملاً آغاز کردیم و در حال حاضر ۷ خط مترو تهران به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه روزانه دو میلیون مسافر در مترو تهران جا به جا می‌شوند، گفت: ما برای این کار دیر شروع کردیم و باید قبل از انقلاب این حرکت آغاز می‌شد و ما ادامه دهنده آن بودیم.

شهردار تهران افزود: براساس قانون مصوب شورای شهر و برنامه‌ریزی‌های تهران تحقق هفت میلیون سفر را در برنامه کاری داریم که برای تحقق چنین ماموریتی باید ۲۰۰۰ واگن مترو را به مجموعه فعلی اضافه کنیم، همچنین سرفاصله حرکت قطارها را به ۲ دقیقه کاهش داده و دو خط دیگر را تکمیل کنیم.

وی با بیان اینکه احداث مترو در بغداد نیز دیر شده است، گفت: هر چه سریعتر باید درمورد این موضوع تصمیم بگیرید؛ البته شما می‌توانید از مشکلی که ما با آن مواجه هستیم به عنوان تجربه استفاده کنید چراکه ما سوبسید زیادی در مترو می پردازیم و مردم در واقع یک دهم قیمت واقعی سفر را می پردازند؛ این امر باعث شده است که بار عمده بر دوش شهرداری و دولت باشد و بخش خصوصی برای توسعه مترو ورود نکند.

وی پیشنهاد داد که بغداد از ابتدا با سوبسید کمتری شروع کند، در این صورت می تواند امکان اینکه منابع را از بخش خصوصی و بانکها برای توسعه مترو فراهم کند، بیشتر پیدا کند.

حناچی با اشاره به اینکه تحریم‌ها به خودی خود تهدید هستند، عنوان کرد: شما نیز تجربه تحریم ها را داشتید اما می‌توان این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد فرصتی که هم برای ما و هم برای شما ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه با افتتاح خط ۶ و ۷ ظرفیت شرکت های سازنده مترو آزاد می شود، گفت: این شرکت‌ها می‌توانند توسعه مترو بغداد را در دستور کار خود قرار دهند و در صورت هماهنگی دو موضوع ذکر شده شرکت های ایرانی در برگزاری مناقصه محدود نیز آمادگی دارند که این پروژه ها را به انجام برسانند.

شهردار تهران به موضوع پسماند اشاره کرد و افزود: فکر می کنیم مشکل شما نیز باشد، تجربیات خوبی در این زمینه داریم؛در تهران روزانه ۹۰ هزار تن زباله را مدیریت می‌کنیم، همچنین اقدامات جدیدی در حوزه پسماند را آغاز کرده ایم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین موضوع آتش نشانی، خدمات شهری و توسعه فضای سبز نیز از سایر محورهایی بود که درباره آنها گفتگو کردیم.

شهردار تهران با اشاره به اینکه کمربند سبز وظیفه کنترل آلودگی کلانشهرها را به عهده دارد، گفت: اخیرا ۱۲۵۰ هکتار کمربند سبز شمالی تهران را با آبیاری قطره ای و تحت فشار شروع کرده‌ایم.

وی عنوان کرد: در زمینه آتش نشانی نیز آمادگی آموزش و تجهیزات را در این حوزه داریم، همچنین در حوزه معماری و شهرسازی و طرح های توسعه شهری هم مذاکراتی داشتیم که اگر زمینه همکاری وجود داشته باشد آمادگی داریم که مسیر همکاری را ادامه دهیم.

حناچی با اشاره به اینکه کشور عراق و شهر بغداد جنبه تاریخی دارد، عنوان کرد: ما تجربه زیادی در زمینه مرمت آثار تاریخی در تهران داریم .

شهردار تهران یکی دیگر از زمینه های آمادگی شهرداری برای همکاری با بغداد را حوزه زیباسازی شهری و اقداماتی در زمینه نورپردازی و ایجاد فضای شهری عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از آثار کشور عراق و شهر بغداد ظرفیت ثبت جهانی را دارد، گفت: آثار ثبت جهانی، موتور اقتصادی فرهنگی کشورها تلقی می‌شود و به اندازه سهمی که در تمدن بشری دارد می‌تواند، تأثیرگذار باشد.

حناچی با اشاره به اینکه در ایران ۲۳ اثر ثبت شده جهانی وجود دارد تصریح کرد: بغداد این پتانسیل را دارد که آثار خود را به ثبت جهانی در آورد و ما در این زمینه نیز آمادگی همکاری داریم.

شهردار تهران صبح پنجشنبه نیز به دیدار «ایرج مسجدی» سفیر ایران در عراق رفت.

شهردار تهران در این دیدار ضمن تاکید بر این‌که تابه‌حال در صحبت‌هایی که با مقامات عراقی داشته‌ام همکاری‌های تخصصی مورد درخواست هر دو طرف بوده است، گفت: ما تلاش کردیم تا تجربه‌های کارشناسی‌ خود را در اختیارشان بگذاریم. ظرفیت توسعه ارتباطات تنها درمورد بغداد نیست؛ بصره هم این توانایی‌ها را دارد.

شهردار تهران با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران همکاری با کشور همسایه، عراق است، افزود: یکی از زمینه‌هایی که در زمان تحریم بر آن تاکید داریم، حمایت از شرکت‌هایمان در داخل کشور است. اگر بتوانیم این کریدور را فراهم کنیم، می‌تواند یک فرصت بی‌بدیل باشد. این‌ها سرمایه‌هایی هستند که در طول زمان شکل پیدا می‌کنند و نباید بگذاریم بر اثر مسایل اقتصادی از بین بروند.

حناچی گفت: خوشبختانه در این‌جا از شرکت‌های خوبی بازدید داشتم. باید این زمینه را فراهم کنیم که هم خوشنامی و هم حرفه‌ای بودن را به عراق بیاوریم. درمورد دیدار کوتاهی که با همتای عراقی داشتم، احساسم این بود که زمینه همکاری وجود دارد اما نگرانی درمورد تامین سرمایه است؛ این نگرانی هم حل خواهد شد. امروز تلاش می‌کنیم تا زمینه‌هایی را که امکان همکاری در آن‌ها وجود دارد بررسی کنیم.

وی تصریح کرد: درمورد اربعین هم ما فارغ از مسایلی که خود شهرداری مصوب می‌کند، کریدور مردمی را فراهم می‌کنیم. عشق ‌به اباعبدالله الحسین (ع) باعث می‌شود تا پرشورتر از سال‌های گذشته به زائران عزیز خدمات دهیم.